top of page
20230423_083347.jpg

Zorgerf Gastenhook 

Zorgerf Gastenhook is gelegen in de landelijke omgeving van Zwolle biej Grolle. Van vroeger uit heet dit gebied ’t Gasteveld, een mooie aanleiding om daar ons zorgerf naar te vernoemen. Gastenhook is een ontmoetingsplek voor thuiswonende ouderen en mensen met (beginnende) dementie. Het is een plek omringd door groen, waar gasten welkom zijn en waar wij graag mensen ontvangen als veilige plek naast hun eigen woonomgeving. 

  

"Niet zorgen voor, maar zorgen dat."

Bij  Zorgerf Gastenhook gaan we niet uit van beperkingen, maar focussen we op wat mensen wel kunnen. Niet zorgen voor, maar zorgen dat ouderen gestimuleerd worden, verbeteren en continueren in dat wat ze wél kunnen. Gastenhook bevindt zich op het platteland, dat biedt veel mogelijkheden. U kunt er heerlijk wandelen in de tuin of fietsen (met de duofiets) in de groene omgeving. U mag er lezen, naar muziek luisteren of uw eigen hobby uitoefenen. Er is ook kleinvee aanwezig: pony’s, kippen en hond Boef.

 

Iedere dag wordt er een warme maaltijd geserveerd. Als u van koken of bakken houdt kunt u zelfs meehelpen met het bereiden van de maaltijd. Een andere hobby? Vertel het ons, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

IMG_1486_edited.jpg

Wij zijn Carla en Eddy Heming. In de mooie schuur op ons erf, willen wij graag een thuis aanbieden voor ouderen die dagbesteding nodig hebben. Met deze plannen lopen we al een aantal jaar rond. De doorslag gaf echter toen een oom van ons Alzheimer kreeg. We zagen van dichtbij wat het voor een mantelzorger betekent om 24 uur per dag klaar te moeten staan. Hoe mooi is het om hen een paar dagen per week te kunnen ontlasten? Met ruim 35 jaar ervaring in de zorg, vanuit de praktijk, als leidinggevende en als Coördinator Informele Zorg, is Zorgerf Gastenhook een mooie volgende stap. 

bottom of page